Hydrolat waniliowy

 Brak w magazynie
32,00 zł

Hydrolat waniliowy - do wszystkich rodzajów skóry oraz do włosów z łupieżem

Działa łagodząco, przeciwzapalnie, antyoksydacyjnie. Zmniejsza oznaki starczenia i zmęczenia skóry. Wykazuje właściwości przeciwłupieżowe, wzmacnia włosy, przyspiesza ich porost. Zalecany dla cery suchej, wrażliwej i trądzikowej.

Hydrolat waniliowy jest destylowany parą wodną ze strąków wanilii, stanowiącej źródło katechin (czyli polifenoli). Substancje te wykazują doskonałe działanie antyoksydacyjne, łagodzące, nawilżające i przeciwzapalne. Wanilia to roślina wykazująca doskonałe właściwości terapeutyczne, wpływające pozytywnie na samopoczucie – ma piękny, słodki zapach, relaksuje, odpręża, działa na nasze zmysły.

Hydrolat waniliowy opóźnia proces starzenia się skóry, ma właściwości kojące i nawilżające, łagodzi podrażnienia i stany zapalne. Może być stosowany także na skórze głowy, ukoi podrażniony skalp, zadziała przeciwłupieżowo, wzmocni cebulki włosa, przyspieszy ich porost i zahamuje wypadanie. Stosowany jako dodatek do szamponu, mgiełka lub wcierka do włosów sprawi, że włosy będą silne i zdrowe.

Działanie hydrolatu waniliowego:

- pozytywnie wpływa na samopoczucie, odpręża, uspokaja, zmniejsza stres,
- łagodzi stany zapalne, podrażnienia,
- działa przeciwłupieżowo, wzmacnia włosy,
- wygładza zmarszczki, koi suchą, zmęczoną skórę,
- pomaga w walce z trądzikiem i skórnymi problemami,
- ma właściwości odżywcze i regenerujące.

Zalety:              

- 100% naturalny hydrolat waniliowy,
- w składzie nie ma żadnych konserwantów, alkoholu, sztucznych dodatków
- można go stosować jako tonik, mgiełka do twarzy, ciała i włosów, do rozrabiania maseczek,
- odpowiedni do pielęgnacji każdego rodzaju skóry,  w szczególności jednak do suchej, trądzikowej, wrażliwej, zmęczonej i dojrzałej.

Uwaga: Całkowicie naturalnym zjawiskiem jest wytrącanie osadu, który może znajdować się w hydrolacie.

pojemność: 100 ml

Concentrated Vanilla Hydrolate (Vanilla plantifolia)

Hydrolat waniliowy może być stosowany jako tonik lub mgiełka odświeżająca do twarzy, szyi, dekoltu, aplikowany bezpośrednio na oczyszczoną skórę. Sprawdzi się także jako składnik kosmetyków, baza do rozrabiania masek, jako dodatek do szamponów i odżywek, a także w formie wcierki do włosów.

Napisz własną recenzję
Zaloguj się lub załóż konto, aby dodać opinię.

Szybka wysyłka

Upominek niespodzianka

Zawsze pomocni

Sprawdzone produkty